banner
Λεμεσός: Ψάχνουν τις ευθύνες για τις ακαθαρσίες των θαλασσών

"Καυτά" ερωτήματα προκύπτουν μέσα από επιστολές του Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και βουλευτή, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, σχετικά με τις αδειοδοτημένες ευκολίες υποδοχής στο παλιό και νέο το νέο λιμάνι Λεμεσού. "Βροχή" τα παράπονα του Δημάρχου Λεμεσού σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των θαλασσών, ο οποίος αφήνει αιχμές για τις συζητήσεις που γίνονται, ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Published on 10/08/2016
Ανοίγει πανιά η ναυτική ακαδημία Κύπρου του Παν. Λευκωσίας

Σε Διάσκεψη Τύπου, στη Λεμεσό, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και αξιωματούχων της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Κύπρου, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε διεξοδικά το σημαντικό και μοναδικό για τον τόπο εγχείρημα, το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες εκπαιδευτικής πρωτοπορίας, ενώ εγγυάται πλήρη επαγγελματική απασχόληση στους αποφοίτους της Ακαδημίας. 

Published on 10/08/2016
Σοφία Μπεκατώρου: Το χρυσό κορίτσι της ελληνικής ιστιοπλοΐας

Με αφορμή την επιλογή της Σοφίας Μπεκατώρου ως σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το sport-fm.gr παρουσιάζει την αθλητική ιστορία της κορυφαίας ελληνίδας ιστιοπλόου.

Published on 10/08/2016
Κέρκυρα: Ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών καταγγέλλουν τη Λιμενική Αρχή


Μία καταγγελία από την Κέρκυρα έφτασε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Πρωταγωνιστές η Λιμενική Αρχή του νησιού και οι ιδιοκτήτες σκαφών που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές.

Published on 19/07/2016
Πεντάστερο ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια στη μαρίνα Λάρνακας

Λάρνακα: Ο διεθνής οίκος E&Y παρουσίασε σήμερα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, τη μελέτη που εκπόνησε αναφορικά με την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Published on 19/07/2016
Ζωντανεύοντας τα ελληνικά παραδοσιακά σκαριά

Στο πλαίσιο του 6ου Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών - Spetses Classic Yacht Regatta, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος προχώρησε στην έκδοση ενός πολυτελούς τόμου υπό τον τίτλο «Ζωντανεύοντας τα ελληνικά παραδοσιακά σκαριά», επιχειρώντας να συμπυκνώσει τις εμπειρίες των προηγούμενων 5 εξαιρετικά επιτυχημένων διοργανώσεων.

Published on 04/07/2016
Φωνές από τη Λάρνακα για λιμάνι και μαρίνα

Λάρνακα: Με στόχο την ανασκόπηση των εξελίξεων αναφορικά με την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας και της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο, συνεδρίασε προχθές η ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Published on 04/07/2016
Υπ. Μεταφορών: Για τα καλά στο χάρτη της ναυτιλίας η Κύπρος

Θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο πρόκειται να δημιουργήσει σε περίπου δύο μήνες, η ασφαλιστική American Club, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλιση ναυτιλιακών εταιρειών, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης.

Published on 04/07/2016
Ναυτικός λαός χωρίς βάρκες

Μπορεί η ‘Ελλάδα να είναι θαλασσινή χώρα και να αποτελεί την τρίτη πολυνησία στον κόσμο με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, όμως κινδυνεύει να μείνει χωρίς… σκάφη, αφού η απόφαση επιβολής φόρου πολυτελείας, ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες να δώσουν τα σκάφη τους όσο όσο ή να τα αφήσουν να… αραχνιάζουν στις μαρίνες.

Published on 23/06/2016
Πάνω από 22.000 επισκέπτες στη ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης η αύξηση της τάξης του 14% σε αριθμούς επισκεπτών σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών πριν από δύο χρόνια, είναι ενδεικτική της δυναμικής των Ποσειδωνίων.

Published on 10/06/2016